Ανοίγουν τα Σχολεία ... Τι καλύτερο από ένα Πεντανόστιμο, Υγιεινό Σνακ να συνοδεύσει τα παιδιά σε όλα τα διαλείμματα!!!Αυτά τα σταφιδόψωμα είναι μαλακά, αφράτα και πολύ εύκολα να φτιαχτούν!!!
Είναι ιδανικά για πρωινό, μεσημεριανό ή σαν σνακ, δεν είναι πολύ γλυκά και τα παιδιά τα λατρέψουν! Ακολουθήστε αυτήν τη συνταγή για να μάθετε πώς να τα φτιάχνετε, εξαιρετικά νόστιμα σπιτικά ψωμάκια σταφίδας. Όπως είπα δεν είναι πολύ γλυκά οπότε αν θέλετε μπορείτε λιγάκι να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
Το Καϊναρι που χρησιμοποιώ στην συνταγή είναι ένα μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων που παράγετε στην Λέσβο από μυστική συνταγή. Χρησιμοποιείτε είτε ως αφέψημα (τσάι) είτε ως μείγμα για διάφορα γλυκά και μπαχαρικά.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Κάνει 10 Σταφιδόψωμα
Συστατικά:
3 φλιτζάνια (375g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ κουταλάκια του γλυκού (8g) Στιγμιαία ξηρή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας (50g) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι (180ml) Γάλα, χλιαρό
1 μεγάλο αυγό
1 δόση βανίλια σκόνη η υγρή
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα και 1/2 κουτ .γλυκού γαρίφαλο
3 κουταλιές της σούπας (45g) Βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι (70g) σταφίδες
Καλύπτουμε με : 1 αυγό + 1 κουταλιά της σούπας νερό
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/Ot7CHgEqfZ8