Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ρεβίθια στην γάστρα!!!



ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια ρεβίθια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 ντομάτες φρέσκες
...1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κλωναράκια άνηθο
2 φύλλα δάφνης
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά
πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
[προαιρετικά αν θέλετε μέσα στην γάστρα προσθέτετε και λουκάνικα]
αντί για αλάτι χρησιμοποιώ ένα σπιτικό κύβο κνόρ με λαχανικά.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια να μουσκέψουν με κρύο νερό και 2 κουταλιές σούπας αλάτι.
Το πρωί τα ξεπλένουμε πολύ καλά,[βάζοντας το αλάτι αποφεύγουμε το τρίψιμο με την σόδα]
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό ,τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε τόσο όσο να τρώγονται σχεδόν.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην γάστρα .



ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιολαδο,το κρεμμύδι τσιγαρίζω να μαραθεί σε σιγανή φωτιά,προσθέτω και την πιπεριά
κομμένη σε λωρίδες χοντρές,προσθέτω και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό , φρέσκες ντομάτες τριμμένες .την δάφνη .


τον άνηθο,και τον κύβο, και μαγειρεύουμε να πήξει λίγο η σάλτσα
Ρίχνω την σάλτσα πάνω από τα ρεβίθια και σκεπάζω την γάστρα και ψήνω στους 200 βαθμούς,
Αν θέλετε προσθέστε και λουκανικάκια τώρα σ αυτό το στάδιο.Καλή επιτυχία!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ