Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Τηγανόψωμα φανταστικά!!!!


Μόλις έφτιαξα ωραία τηγανόψωμα !!!
Αυτά τα απλά αλλά τόσο ωραία αφράτα πεντανόστιμα τηγανόψωμα αν τα δοκιμάσετε θα τα φτιάχνετε συνέχεια !!!!


Υλικά

 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
ελάχιστη ζάχαρη
 χλιαρό νερό
τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια



Τι κάνουμε .

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την ζάχαρη, το αλάτι,το λάδι
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ,προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά,ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά .
Αδειάζουμε  όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ,προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.




Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.
 Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα .



Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα ,το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι  με το χέρι για να πάει η φέτα παντού .
Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση ..δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα-που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.
Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα .Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά.σε πιάτο και καλήηη όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Τα φτιάχνω πολλές φορές κι έτσι ...
Υλικά
1/2 κιλό φέτα
1 κιλού αλευριά
1 μαγιά φακελάκι
νερό όσο πάρει χλιαρό
αλάτι ελάχιστο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο ξιδάκι

Εκτέλεση
Βάζουμε το 1 κιλό αλεύρι σε μπολ σε χλιαρό ποτήρι με νερό διαλύουμε την μαγιά την ρίχνουμε στο αλεύρι καθώς και λάδι αλάτι .
Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό να γίνει ζύμη ελαστική να μην κολλάει .
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 1/2 ώρα και κόβουμε κομμάτια τα ανοίγουμε με το χέρι σαν τυρόπιτα σχήμα και τα γεμίζουμε με το τυρί .τα κλείνουμε τα πατάμε λόγο με το χέρι και τηγανίζουμε !!! Καλή όρεξη!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ