Από τις νοστιμότερες πίτες που θα έχετε φτιάξει !!! Να την δοκιμάσετε !!
Υλικά
500 γραμ.κιμά
2 καρότα τριμμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
300 γραμ.τριμμένο κασέρι
μισό ποτήρι του νερού κρασί
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά
1\2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
1\2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα προαιρετικά
2 φύλλα σφολιάτας
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε κιμά με λάδι και κρεμμύδι ,σε 10 λεπτά προσθέτουμε καρότα .πράσο,αλατοπίπερο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 5-7 λεπτά .Σβήνουμε με το κρασί ,[αν θέλετε προσθέστε και την πάπρικα ],και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να φύγουν όλα τα υγρά .Μόλις απορροφηθούν προσθέτουμε και τα 2 αβγά με το γάλα ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το κασέρι ανακατεύουμε ξανά καλά το μείγμα.
Σε ένα ταψάκι αφού το περάσουμε με λίγο λάδι στρώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας ,στρώνουμε ωραία το μείγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ,κόβουμε ότι περισσεύει από την σφολιάτα αν είναι πολύ ,και τυλίγουμε λοξά τις άκρες σαν ρολό .
Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα μας προσοχή όχι μέχρι κάτω και την περνάμε με την παλάμη μας με λίγο λάδι ,Ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω να ροδίσει και καλή όρεξη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ