Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 μπεικιν παουντερ
1 κ.σ σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει
2 κ.σ κακάο σκούρο
ΣΙΡΟΠΙ:
4 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά γλυκόζη
ανοίγουμε την άσπρη ζύμη βάζουμε την καφέ στην άκρη ρολάρουμε και κόβουμε κομμάτια πάχους 1 δάχτυλο....
ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί εκτός το κακάο.Μετά χωρίζω λίγη ζύμη και πρόσθετο το κακάο .Χωρίζω σε τρία μέρη την άσπρη ζύμη και σε τρία μέρη με το κακάο μετά όπως φαίνεται στις φώτο.
Τα ροξάκια κρύα βράζω το σιρόπι 5 λεπτά ρίχνω τα ροξάκια μέσα τα βράζω 2-3 λεπτά τα αραδιάζω σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνω το σιρόπι και τα αφήνω να κρυώσουν μην φοβηθείς αν έχει πολύ σιρόπι θα το πιεί όλο.Καλή επιτυχία !!!
Katerina Katerinaki-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ