Υλικά
2 ποτήρια ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
2 μπέικιν .
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό.
ένα τέταρτο ποτηριού χυμό πορτοκάλι.
ξύσμα από 2 πορτοκάλια .
2 κουταλιές σούπας κακάο.
μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 λεμόνι στυμμένο με μία κουταλιά του γλυκού σόδα .
λίγη βανίλια
1 κιλό αλεύρι φαρίνα αυτό που φουσκώνει μόνο του.
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις( όσο πάρει).
Μία λεκάνη βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά με το χέρι. Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, Το ξύσμα ,το χυμό ,το κονιάκ, το λεμόνι με τη σόδα ,το αλάτι ,τη βανίλια τη φαρίνα με το μπέικιν κοσκινισμένα και συμπληρώνουμε και συμπληρώνουμε με το κακάο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει .Πλάθουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα.
Φωτεινή Παρασκευοπουλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ