Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πάστες Σοκολατίνα !!!


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
230 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
30 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια βούτυρο
2 βανιλιες
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
6 αυγά
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς,
Χτυπάμε ζάχαρη με τους κρόκους και της βανιλιες να ασπρίζουν.
Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε.τα ασπραδια με το λεμόνι σε σφιχτή μαρεγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα κροκον
Ρίχνουμε.απαλά το αλεύρι,κακάο,αλάτι.
Βάζουμε σε ατομικές.φόρμες και τα ψήνουμε 25 λεπτα.
Αφήνουμε.να κρυωσουν.

ΣΙΡΟΠΙ:
200 γραμμάρια νερό
130 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
Βράζουμε 3 λεπτα ζάχαρη,νερό,κακάο.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.



ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
200 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
230 γραμμάρια κουβερτούρα
230 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
1 κουτάλια λικέρ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν Μαρί
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπάμε να αφρατέψει
Προσθέτουμε τους κρόκους,βανίλιες,λικέρ,και τέλος την κουβερτούρα.
Την αφήνουμε να.κρυώσει πολύ καλά
Προσθέτουμε την κρέμα.γάλακτος
Την βάζουμε.ψυγείο

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
180 γραμμάρια κουβερτούρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ

ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυτζάνια τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
1 οδοντογλυφίδα

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε τα κεκάκια στην μέση ,τα σιροπιάζομαι με πινέλο τοποθετούμε Μους μέσα και γύρω,ρίχνουμε γλάσο σοκολάτας και τελειώνουμε με γλάσο βανίλιας με σχέδιο που γίνεται οδοντογλυφίδα!


Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ