Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

~~~Σοκολατόπιτα ~~~


,ΥΛΙΚΑ ...
200 γρ αλευρι φαρίν απ
250 γρ ζαχαρη
35 γρ κακαο
320 γρ γαλα
100 γρ ηλιελαιο
3 αυγα
1 κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ
1 βανιλινη
1 πρεζα αλατι

ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ
300 γρ ζαχαρη
300 γρ νερο
2 κ σ κακαο
1 πορτοκαλι φλουδα

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΥΛΙΚΑ
125 γρ σοκολατα υγειας η κουβερτουρα
50 γρ γαλα
30 γρ βουτηρο
1 κουτ σουπας μελι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.
Ανακατεύομαι όλα μαι τα στερεά υλικά και μετά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι.
Μετά προσθέτομαι το μείγμα των αυγών και με την μαρίζ ομοιογενοποιούμε το μείγμα.
Λαδώνουμε το σκεύος που θα ψήσουμε την σοκολατόπιτα ταψάκι 30Χ25 .
Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς45 λεπτά.
 Οταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.Την τρυπάμε αρκετές φορές με μιά οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε ολο το σιρόπι σοκολάτας  και την αφήνουμε να κρυώσει.


ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε το σιρόπι χωρίς το κακάο για 5 λεπτά και το αφαιρούμε από την φωτιά.
Αφαιρούμε από μέσα την φλούδα πορτοκάλι και προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθεί.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο .
Βράζουμε το γάλα και το προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα .
Ανακατεύομαι καλά και προσθέτουμε το μέλι .
Το ρίχνομαι πάνω στην σοκολατόπιτα και κουνώντας δεξιά αριστερά φροντίζουμε να πάει παντού.
Καλή επιτυχία !!!


Αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια από πάνω λιώνουμε ασπρη σοκολάτα την ρίχνουμε επάνω στην μέση και με μία οδοντογλυφίδα τραβάμε γραμμές .

Φωτεινή Παρασκευοπουλου-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ