Ωραία είναι τα σχέδια στα τυροπιτάκια αλλά σαν αυτή την ευκολία δεν υπάρχει!!!
Λίγο ζυμαράκι κάτω ,γέμιση και πάλι ζυμαράκι!
Ευχαριστώ και πάλι για την ιδέα την Xenia Frapa.
Την ζύμη την έκανα με
2 κούπες γάλα χλιαρό,
1 κούπα σπορέλαιο,
2 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλάκια αλάτι,
2 αυγά,
2 φακελάκια μαγιά
και 1 μισό κιλό αλεύρι περίπου.
Aραιώνουμε την μαγιά με την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει-Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και ανακατεύομαι .
Προσθέτομαι το λάδι τα αυγά την αραιωμένη μαγιά το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε -αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε σε 2 μπαλίτσες και ανοίγουμε σε 2 φύλλα ,ένα για επάνω κι ένα για κάτω.
Στην γέμιση έβαλα φέτα ,τυρί κρέμα,λίγο σπορέλαιο μαύρο πιπέρι και ρίγανη.
Σκέπασα με το άλλο φύλλο χάραξα. Από πάνω άλειψα με αυγό και γάλα
Έριξα και λίγο σουσαμακι και έψησα στους 180 βαθμούς ...και μιαμ μιαμ.
Από Δήμητρα Τσαμπαλάκη.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ