Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ πορτοκαλιού με τρούφα σοκολατας !!!


Υλικά
4 αυγά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
500γρ φαρίνα
1 μεγάλο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι
Τρούφα σοκολάτας 1 φακελάκι
3 βανίλιες.




Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το πορτοκάλι και το αλέθουμε να γίνει πουρές.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη ,το χυμό, τις βανίλιες και τα αυγά.
Μετά  ρίχνουμε τον πουρέ πορτοκαλιού και το αλεύρι , ανακατεύουμε με την μαρίζ σιγά σιγά.... στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις για 1 ώρα.
Μόλις γίνει και το ξεφορμάρομαι το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος ή το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ