Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Φάβα πολύ νόστιμη και υγιεινή!!!


ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια  φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαϊντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
ελίτσες

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κόβουμε από πάνω το κρεμμύδι και, βάζουμε 5 ποτήρια νερό
.Όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με  ένα κουτάλι τον αφρό ,μετά ρίχνουμε μόνο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε ότι θα είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει σαν αλοιφή.
Αφού έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι έχει ψηθεί ,με ένα πιρούνι λιώνουμε στα τοιχώματα τις κατσαρόλας το τυχόν κρεμμύδι που έχει μείνει χονδρό,[αν και λιώνει].σερβίρουμε με λαδάκι,ελίτσες,μαϊντανό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,αν θέλετε ρίχνετε και λεμόνι από πάνω ,του πάει πολύ!!
Το συνόδευσα εγώ εδώ με 2 λουκάνικα γαλοπούλα για τα παιδιά που,αφού τα χαράκωσα τα πέρασα λίγο από το αντικολλητικά τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι !! καλή σας όρεξη!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ