Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ρεβιθοκεφτέδες Αφράτοι & Τραγανοί !!


Πολύ ωραίοι πεντανόστιμοι απίστευτη γεύση -όπως τους φτιάχνουμε στο νησί -η γιαγιά !!!

Yλικά
 1 και 1/2 ποτήρι νερού ρεβίθια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα  ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
1/2 ποτήρι νερού νερό
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή σούπας ξερό δυόσμος ,η 4 κλωναράκια φρέσκο ψιλοκομμένο
ελάχιστο κύμινο προαιρετικά
αλεύρι όσο πάρει μέσα ..
λάδι για τηγάνι΄



Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπολ με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε όλη την νύχτα .
Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμαι στο μίξερ όχι αλοιφή αλλά να λιώσουν .
Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το αλεύρι και το λάδι.
Προσθέτουμε και το 1/2 ποτήρι νερό μέσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι .





Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τώρα λίγο λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε συγχρόνως με κουτάλι μέχρι να δούμε  ότι στέκεται στο κουτάλι και δεν σκορπάει .
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και σε μέτρια φωτιά παίρνουμε κουταλιές  και τηγανίζουμε .
Περιμένουμε να ψηθούν από την μία πλευρά και μετά γυρνάμε από την άλλη πλευρά.Γίνονται πραγματικά υπέροχοι !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ