Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σοκολατένιος κορμός σκέτη απόλαυση !!!

 Η σοκολάτα σε όλο της το μεγαλείο !!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΥΛΙΚΑ:

100 γραμμάρια αλεύρι,
120 γραμμάρια.ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
5 αυγά,
3κουταλιες της σούπας κακάο!

Χτυπάμε αυγά ζάχαρη 10 λεπτά.
Προσθέτουμε  το αλεύρι, το μπέικιν,το κακάο.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί που τοποθετήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για.12 λεπτά

ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα,
150 γραμμάρια βούτυρο,
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
200 γραμμάρια κουβερτούρα,
2 κρόκους αυγών,
3 κουταλιές της σούπας ρούμι.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί,ρίχνουμε μέσα το γάλα και τους κρόκους και μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο 15 λεπτέ και το προσθέτουμε.στην κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι,αφήνουμε.λίγη για να το καλύψουμε.
Ρολάρουμε,ρίχνουμε και κρέμα από πάνω (αυτή που κρατήσαμε) και το βάζουμε στο ψυγείο.

 ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
Σαντιγί!

Tzeni Tsanaktsidou‎-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ