Υλικά
1 φλ. Ηλιέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. καρύδια
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. Χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. Κονιάκ
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
3 κουτ. γλ. μπέικιν
1 κουτ. γλ. σόδα
Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο
Για την επικάλυψη:
250 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ηλιέλαιο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σένα ταψί και ψήνουμε στους 180° για περίπου 40 λεπτά στον αέρα.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτέ... σιροπιάζομαι το γλυκό μόλις βγει απόν τον φουρνο.... το σιρόπι να' ναι χλιαρό....
Για το γλάσσο:
'Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ