Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Πιλαφάκι με θαλασσινά!!!


 Υλικά
 Διάφορα θαλασσινά καλαμαράκια μύδια κι ότι άλλο θέλετε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
πιπέρι
αλάτι
άνηθο ή μαϊντανό
ελαιόλαδο
Ρύζι κίτρινο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το  κρεμμύδι με το λάδι.
Προσθέτουμε τις  πιπεριές ψιλοκομμένες και τα ανακατεύουμε λίγο  να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε τα θαλασσινά τα ανακατεύουμε  και αυτά και τα  σβήνουμε με κρασί άσπρο.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ρύζι κάνουμε και σ´αυτό ένα καλό ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι πιπέρι άνηθο αν θέλουμε ή μαϊντανό
Μόλις πιεί το νεράκι του κι έχει βράσει το ρύζι είναι έτοιμο !!

 Argiro Porpatoneli

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ