Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
Ξύδι δυνατό κόκκινο
ξύδι λευκό
λάδι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Θυμάρι
Αλάτι
Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, ½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 45-60 λεπτά.
Το ξεπλένουμε καλά.
Περνάμε με λάδι την σχάρα μην κολλήσει και ψήνουμε δεν θέλει πολύ ώρα
Στο μπλέντερ χτυπάμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά,το κρεμμύδι φέτες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ