Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Κρέμα καραμελέ λεμονιού !!!


Λαχταριστή δροσιστική αφράτη γλυκιά κρέμα καραμελέ !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα,
2 κουτιά γάλα φρέσκο(το μετράμε στου ζαχαρούχου το κουτί)της
φλούδες ενός λεμονιού ψιλοκομμένες,
3 βανίλιες,
6 αυγά


Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα.με το φρέσκο και το ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε,φλούδες του λεμονιού,και της βανίλιες.
Το αφήνουμε σε πολύ.πολύ πολύ χαμηλή φωτιά να πάρει βράση.
Σε ένα αρκετά μεγαλείο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα ίσα να διαλυθούν ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΡΙΣΟΥΝ και παίρνουμε λίγο γάλα ζεστό και με πάρα πολύ προσοχή το ρίχνουμε στα αυγά και ανακατεύουμε ρίχνουμε και το υπόλοιπο.

ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
2/4της κούπας του νεσκαφέ ζάχαρη,
6 κουταλιές της σούπας νερό σε μέτρια φωτιά τα ανακατεύουμε να καραμελώσει και την τοποθετούμε στην φόρμα.
Ρίχνουμε πάνω και το μείγμα που κάναμε και γεμίζουμε ένα ταψί νερό ούτω σώστε η φόρμα μας να την φτάνει μέχρι την μέση.
Δηλαδή τοποθετούμε την φόρμα μας μέσα σε ταψί που βάλαμε νερό.
Και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να παγώσει έξω καλά και μετά ψυγείο όλο το βράδυ.
Όταν το ξεφορμάρομαι θα πρέπει να βουτήξουμε την φόρμα μας σε βραστό νερό για λίγο!!!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ