Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Καλτσούνια χορτάρινα Κρητικά νηστίσιμα !!!



Για τη ζύμη
500γρ αλεύρι
Μισό φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι και λεμόνι
Αλάτι και νερό όσο πάρει.
Οταν δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμο.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια αλεύρι  και αφήνουμε στη λεκάνη 20 λεπτά.
Ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα.

Γέμιση
1 κιλό σπανάκι
Σέσκουλα
Λάπαθα
Ένα μάτσο μάραθο
Φρέσκα κρεμμύδια
2 ξερά
Ελαιόλαδο,αλάτι πιπέρι.

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Όσα περισσέψουν σε δίσκο σκεπασμένο με μεμβράνη και κατάψυξη.


Μαρία Νικολακάκη‎-οι χρυσοχερες -ηδες
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ