ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΎΛΛΟ.
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 φακελάκι μάγια ξηρή.
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ.
1 κουτάλια σούπας γιαούρτι
μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο και μισό του γλυκού κανέλα.
2 κουταλιές σούπας Ζάχαρη.
νερό περίπου 350 γραμ όσο χρειάζεται να γίνει μία ζύμη μαλακή κι εύπλαστη .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Βάζουμε το αλεύρι τη μάγια τη ζάχαρη το γαρίφαλο τη κανέλα σε βάθη πήλινο σκεύος και τα ανακατεύουμε.
Μετά κάνουμε ένα λακουβάκι και Ρίχνουμε το λάδι 350ML νερό το γιαούρτι το κονιάκ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι για πλάσιμο το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ.
1 Κιλό ανθότυρο ή τυροβολια Μυκόνου.
600 γραμμάρια ζάχαρη.
ξύσμα 2 πορτοκαλιών.
1κουταλακι κανέλα και ένα τριμμένο γαρίφαλο
3 αυγά ------Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Χωρίζουμε στην μέση το ζυμάρι περνούμε το ένα μέρος και αφού το ανοίγουμε με πλάστη το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί του φούρνου .
Βάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και ανοίγουμε το επόμενο ζυμάρι και το τοποθετούμε από πάνω λαδώνουμε με ένα πινέλο βάζουμε σουσάμι κόβουμε σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω για 45 λεπτά.
Όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με μέλι και μετά από μισή ώρα κόβουμε και σερβίρουμε.
Tasos Polikandriotis-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ