Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Γεμιστά με σταφίδα και κουκουνάρι !!!


Υλικά
    ντομάτες
    πιπεριές
    2 κρεμμύδια μέτρια
    2 σκελίδες σκόρδο
    10 κλωναράκια μαϊντανό
    1 ματσάκι δυόσμο
    1 πακετάκι κουκουνάρι ή 7-8  κουταλιές της σούπας
    10 κοφτές κουταλιές σταφίδα μαύρη
    αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
    1\2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    πατάτες κομμένες κυδωνάτες μικρές
    ρύζι Καρολίνα




 Ανοίγετε τις ντομάτες και τις πιπεριές, αφού πρώτα τις πλύνετε πολύ καλά.
Βάζετε σε κάθε μία ντομάτα μέσα  από λίγη ζάχαρη.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα στον τρίφτη και σοτάρεται να μαραθούν.
Προσθέτετε και την τριμμένη ψίχα από τις ντομάτες που έχετε ανοίξει και ανακατεύετε.
Βράζετε για 5 λεπτά, αμέσως προσθέτετε μαϊντανό, δυόσμο και ρύζι*. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέστε το αλατοπίπερο, το κουκουνάρι και την σταφίδα  και μαγειρέψτε μέχρι να στεγνώσει (να πιεί) τα πολλά υγρά περίπου για 10-15 λεπτά. Είναι έτοιμο για να γεμίσετε τις ντομάτες και τις πιπεριές.



Τα γεμίζετε και σε μία γωνία του ταψιού προσθέστε τις πατάτες--ή ανάμεσα σε κάθε γεμιστό -- αφού πρώτα τις κόψετε σε ένα μπολ. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε όλες μαζί, δεν γίνονται ξερές ετσι.
Ρίξτε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω 1 σκάλα η σχάρα πριν το τέλος από κάτω.
Σκεπάστε την μισή ώρα με αλουμινόχαρτο το ταψί και αν χρειαστεί μετά την μισή ώρα προσθέστε λίγο νεράκι.




ΜΥΣΤΙΚΟ
Για την γέμιση.
Για να μην σας περισσέψει γέμιση μετράμε την ποσότητα του ρυζιού με τον παρακάτω τρόπο.
Όσα τεμάχια πιπεριές και ντομάτες έχετε για γέμισμα, εσείς θα βάζετε από μία κουταλιά της σούπας ρύζι, π.χ.10 τεμάχια, 10 κουταλιές κοφτές ρύζι.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ