Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Βάφλες με φρούτα και σιρόπι σφενδάμου!!!




Υλικα:

250 γρ αλεύρι γοχ
1 κγ αλάτι
4 κγ μπεικιν παουντερ
2 κσ ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
355 ml γάλα χλιαρό
75 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Φράουλες, μπανάνες ή ότι άλλο φρούτο θέλετε
Maple syrup (σιρόπι σφένδαμο)



Εκτελεση:
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπεικιν, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το χλιαρό γάλα, τα χτυπημένα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια ανακατεύετε και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα να γίνει ωραίος χυλός.


Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα μας και ψήνουμε τις βάφλες μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Τις συνοδεύουμε με φρούτα, σιρόπι και ότι άλλο θέλουμε.

Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ