Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Ραβανί Θερμιώτικο!!


ΥΛΙΚΑ
1 μπουκάλι της μπίρας λάδι
1 κιλό ζάχαρη
3 μπουκάλια της μπίρας νερό
1\2  κιλό σιμιγδάλι ψιλό
1\2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού λάδι για το ταψί





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και  τα βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα [θελει μπράτσα γερά]  ώστε να γίνει ένα μείγμα που θα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.
 Μόλις ψηθεί το κατεβάζουμε από την Φωτιά ,στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει πολύ καλά και  κόβουμε μπακλαβωτα τα κομμάτια .


Αν θέλουμε για να γαρνίρομαι πάνω σε κάθε κομμάτι μπήγομαι κι από ένα αμύγδαλο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για μια ώρα πάνω κάτω αντίσταση.το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και  το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ..Καλή επιτύχει!!
Εύκολο απλό και  οικονομικό!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ