Υλικά
1 τσουρέκι μεγάλο
2 κ.σ Βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι...
1,5 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
Για την γέμιση...
400 ml γάλα φρέσκο
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα
Για το γλάσο...
1 κουβερτούρα λευκή 200 γρ. + 50 ml γάλα
1 κουβερτούρα γάλακτος 170 γρ. + 30 ml γάλα
Κόβουμε το τσουρέκι στην μέση, Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, βγάζουμε το τσουρέκι και
Από πάνω αλείφουμε καλά με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 λεπτά και μόλις δούμε ότι το τσουρέκι αρχίζει να ροδίζει.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
Βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο και το σιροπιάζομαι αμέσως.
Αφήνουμε στην άκρη να ρουφήξει σιρόπι
Σε 2 ξεχωριστά κατσαρολάκια βάζουμε το γάλα με τις Κουβερτούρες να λιώσουν.... αφήνουμε στην άκρη ...
Χτυπάμε με το γάλα στο Μίξερ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Στήσιμο γλυκού
Παίρνουμε το κάτω μισό μέρος από το τσουρέκι το τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε την κρέμα, ένα παχύ στρώμα, σκεπάζουμε με το πάνω μέρος και γαρνίρομαι με τις λιωμένες σοκολάτες.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ