Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Κοτόπιτα καταπληκτική γεύση !!!




ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κοτόπουλο
1 κουτί σφολιάτα
5 φέτες ζαμπόν
1-2 μέτρια κρεμμύδια

ΚΡΕΜΑ
4 κοφτές κουτ.σούπας αλεύρι
2 1\2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ [αν θέλετε]
αλάτι-πιπέρι
4 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί ρεγκάτο,η κεφαλογραβιέρα ,η κασέρι .η γκούντα ,ότι σας βολεύει,μαλακό τυρί να είναι να λιώσει.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βράζουμε καλά το κοτόπουλο το κρυώνουμε ,το ξεκοκαλίζουμε ,αφού πετάξουμε την πέτσα,και το μαδάμε σε λεπτά ξέφτια με το χέρι.

2  Τρίβουμε στο τρίφτη τα 2 κρεμμύδια ,κόβουμε σε καρεδάκια το ζαμπόν ,και τα ανακατεύουμε μαζί με το κοτόπουλο καλά.Αλατοπιπερώνουμε.

3  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το αλεύρι,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι,και ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει
να γίνει σαν μπεσαμέλ.Τελευταία προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί.


4  Ανακατεύουμε το μείγμα με το μαδημένο κοτόπουλο,με την κρέμα.



5  Λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο και στρώνουμε το ένα φύλλο
σφολιάτας.Στρώνουμε και την γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο .Χαράζουμε πεταχτά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούςπάνω -κάτω ,πρέπει να ροδοκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ