Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Χαλβαδάκια με σιμιγδάλι!!!!

Το σιρόπι:

4 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

Για το μείγμα με το σιμιγδάλι:

2/3 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
Καρύδια και κανέλα για το πασπάλισμα

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.
Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).
Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.
Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλα ή ότι άλλο θέλετε.
Argiro Porpatoneli
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ