Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο!!



Μια νοστιμιά χωρίς πολλές τύψεις, χωρίς πολλά υλικά, οικονομική, εύκολη και γρήγορη!
Υλικά

   1/2  κιλού φρέσκο ανθότυρο
    1-2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
    2 αυγά χτυπημένα
    αλάτι
    πιπέρι
    αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο σηκώνει, περίπου 10 κ.σ).



 Βήμα 1
1) Σ' ένα μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι,
Βήμα 2
2) προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.
Βήμα 3
3) Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένα υλικά τις κουταλιές με το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.
Βήμα 4
4) Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, αραδιάζομαι τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντας τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλά).
Βήμα 5
5) Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε και στον αέρα με λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία.
Ρούλα Καλιφατίδου

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ