Υλικά
2 φλ. Τριμμένο καρύδι
1 φλ.ζάχαρη
1 φλ. Τριμμένη φρυγανιά
6 αυγά ( τα ασπράδια μαρέγκα)
1 κ.γ. Κανέλα
50 γρ. Κονιάκ
Για το σιρόπι
2 φλ. Νερό
1 1/2 φλ. Ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Για το γλάσο
200 γρ. Σοκολάτα
200 κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. Μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη κανέλα και τη φρυγανιά και τέλος τα καρύδια.
Χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε για 30' περίπου στους 170 ο.
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και μόλις βγει η Καρυδόπιτα σιροπιάζομαι. ( χλιαρό σιρόπι).
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γλάσο το οποίο έχουμε φτιάξει ως εξής: ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το μέλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε πάνω στη καρυδόπιτα.
Οι λιχουδιές της Εφης
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ