ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι 500γρμ.
Μαγιά 25γρμ.,δηλαδή ένας κύβος
Γάλα 150γρμ.
Βούτυρο 50γρμ.λιωμένο
Ζάχαρη 150γρμ.
Αυγά 2 τμχ.μεγάλα
Βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού νουτέλα ή Μαρμελάδα
Επαλειψη1 κρόκος αυγού με λίγο γάλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε 100γρμ αλεύρι και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε ζάχαρη, αυγά ,βούτυρο,βανίλια,300γρμ.αλεύρι.Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς,και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί ακόμα για να έχουμε μια ζύμη μαλακή ,λεία, και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου .Ανοίγουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και αποφεύγουμε να προσθέσουμε και άλλο αλεύρι γιατί η ζύμη δεν κολλάει, γεμίζουμε και τυλίγουμε οπές τα κρουασάν.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αλείφουμε με το μείγμα αυγού γάλακτος και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175β.για15 λεπτά περίπου .Καλή επιτυχία!!
Συνταγή από Αγαπητά Αρτοποιήματα Εlli Nikolaidou
Argiro Porpatoneli
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ