Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Μπακλαβαδάκια σπέσιαλ !!!!



 ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο,
500 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
λίγο γαρύφαλλο και φυσικά σιρόπι

Οπότε ανοίγουμε τα φύλλα.βάζουμε 3 κάτω βουτυρώνοντασ τα καλά και στο τρίτο βάζουμε καρύδι που έχουμε ανακάτεψει με την κανέλα,γαρύφαλλο.
Επάνω του τοποθετούμε αλλά 3 φύλλα βουτυρώνοντας τα και στην συνέχεια ρολάρουμε.
Τους βάζουμε μπόλικο βούτυρο και τα ρολά τα βάζουμε ψυγείο για 20 λεπτά και στην συνέχεια τα βγάζουμε τα κόβουμε τα τοποθετούμε στο ταψί μας και τα ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.
Κάνουμε και ένα σιρόπι:
Βράζουμε 3 φλιτζάνια  τσαγιού ζάχαρη,3 φλιτζάνια  τσαγιού νερό, 1 κουτάλια της σούπας μέλι,μισό χυμό ενός λεμονιού και τα σιροπιάζομαι καυτά γλυκά,κρύο σιρόπι η και το αντίθετο!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ