Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Προφιτερόλ σε μπολάκια !!!



Για 27 υπέροχα λαχταριστά μπολάκια !!

Για την κρέμα σοκολάτας
90 γρ. κορν φλάουρ
900 γρ. γάλα
450 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κακάο
2 κ.σ. μέλι
3 βανίλιες
150 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα βανίλιας
200 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
200 γρ.κρέμα γάλακτος

Για τα σου (40 σου)
125 ml γάλα
125 ml νερό
125 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ αλάτι
150 γρ. αλεύρι
4 μεγάλα αυγά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάω με τα σου.
Σ ένα κατσαρόλι ρίχνω το νερό το γάλα το αλάτι και το βούτυρο και μόλις πάρουν βράση προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα.
Την αδειάζω σένα μπολ και ρίχνω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με σύρμα η μπορείτε να το κάνετε με μίξερ.
Βάζω τη ζύμη σε κορνέ και σε ταψί με λαδόκολλα αραδιάζω μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.και ψήνω στους 180 35 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσουν καλά.

-Για την κρέμα σοκολάτας βάζω το γάλα το κορν φλάουρ την ζάχαρη και το κακάο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο τις βανίλιες και το μέλι.
Την αφήνω σκεπασμένη με μεμβράνη να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα το κορν φλάουρ την ζάχαρη και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο και τις βανίλιες.
Αφήνω να κρυώσει καλά σκεπασμένη με μεμβράνη.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ρίχνω μέσα στην λευκή κρέμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε κάθε μπολάκι βάζω 2 σουδάκια κομμένα στα 4 ,κρέμα βανίλιας και τέλος από πάνω την κρέμα σοκολάτας.
Γαρνίρω με λίγη τρούφα η σαντιγί.
Αν δεν καταναλώσω αμέσως όλα τα μπολάκια τα διατηρώ στην κατάψυξη!
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε σε μεγάλο μπολ ένα τεράστιο προφιτερόλ αντί για ατομικά μπολάκια.
Σε περίπτωση που η σοκολατένια κρέμα σας σβολιάσει (έχει κομματάκια) μη μου αγχωθείτε και προς Θεού μην την πετάξετε!
Απλά θα την περάσετε από ένα σουρωτήρι και θα είναι μια χαρά.

 Συνταγή Σόφη Τσιώπου
εκτέλεση
Victoria Aggelidou -οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ