ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
Σπορέλαιο..
Καρύδι τριμμένο 3 κούπες( ή και αμύγδαλα ΄και φουντούκι)
2 βανίλιες
2κ.σ.ζάχαρη
1κ.σ.κανέλα
Λίγο γαρύφαλο και μοσχοκάρυδο(1κ.γλ.και τα δυο)
5 φρυγανιές τριμ
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτ.ζάχαρη
1 και μισό ποτήρι νερού νερό
2 κουτ.σούπας λεμόνι
Ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης.
Απλώνω 1 φύλλο και το λαδώνω , βάζω άλλο 1φύλλο από πάνω.
Ρίχνουμε γέμιση και με τη βοήθεια μιας βέργας τυλίγω σουρώνω και βάζω στο ταψί
Όταν τα ετοιμάσω όλα τα κόβω κομμάτια και ρίχνω από πάνω 2 κούπες μικρές τσαγιού σπορέλαιο και ψήνω προθερμασμένο φούρνο 180 μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Όταν βγει από το φούρνο ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Ρουλα Λυρου-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ