Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Γιουβαρλάκια !!!!




 Φτιάξτε τα ακριβώς όπως σας τα λέω γίνονται πεντανόστιμα !!!

Υλικά μερίδες 6

Για τα γιουβαρλάκια 
1 κιλό κιμά άπαχο μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη μέτρια να είναι 
2 κουπάκια του καφέ κοφτά ρύζι Καρολίνα
10 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι -πιπέρι
1 κουπάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουπάκι του καφέ νερό
αλεύρι

Για την κατσαρόλα

Νερό μέχρι την μέση σε μεγάλη κατσαρόλα
1 κουπάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
2 καρότα κομμένα στην μέση
3 μέτριες πατάτες κομμένες στην μέση
λίγο αλάτι πιπέρι
1 κουπάκι κοφτό του καφέ ρύζι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά ολόκληρα
3 ζουμερά λεμόνια
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι


Βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε τα υλικά της κατσαρόλας όλα μαζί εκτός από το ρύζι και αφήνουμε να πάρει βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει έχουμε πλάσει τα γιουβαρλάκια τα περνάμε από αλεύρι τα τινάζουμε καλά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα .
Αφήνουμε να μαγειρευτούν 10 λεπτά και προσθέτουμε και το ρύζι.
Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα κλείνουμε το μάτι της κουζίνας .


Τώρα εγώ το αυγολέμονο το κάνω πάντα έτσι και δεν κόβει ποτέ.
Εσείς αν θέλετε κάντε το με τον γνωστό κλασικό τρόπο .
Μέσα στο μούλτι ρίχνω τα 2 αυγά το λεμόνι και την κουταλιά γλυκού αλεύρι .
Χτυπάω 2 με 3 λεπτά και αδειάζω μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά με την κουτάλα .
Σερβίρω ή με πιπεράκι ή με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρίθινο παξιμάδι.Φανταστική δοκιμάστε την !!!

* Αν δεν σας αρέσει παραλείψτε το αλεύρι στο αυγολέμονο δεν αλλάζει κάτι απλά γίνετε λίγο πιο βελούδινη ..το μυστικό αυτό μου το είχε πει μάγειρας από Κρικέλα παλιά.
Επίσης άν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και λίγο άνηθο -εγώ δεν βάζω γιατί βαραίνουν σε μυρωδιά .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ