Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Σοκολατόπιτα σπέσιαλ !!!!



Υλικά

3/4 κουπας αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του.
1 κουπα σιμιγδάλι ψιλό
3/4 κουπας. ζάχαρη
4 αυγά μεγάλα
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
2 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

2 σοκολάτες γάλακτος
1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
1 φλυτζανάκι αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμένα.





Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά το λάδι μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι, το σιμιγδάλι κακάο και αλάτι και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σ’ ένα ταψάκι 15χ15 με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C. Για 30′ περίπου το αφήνουμε να κρυώσει και του βγάζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ταψάκι πάλι και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Τώρα ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό και περιχύνουμε με το γλάσο.

 Gogo Samiou‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ