Για το φύλλο:
1100 γρ αλεύρι 520γρ νερό 30γρ λάδι 30γρ ξύδι και 20γρ αλάτι για 11φυλλα!
Για την γέμιση:
Ψήνω την μισή κολοκύθα και ελέγχω με το πιρούνι.
Βγάζω το εσωτερικό της κολοκύθας με το κουτάλι,στραγγίζω σε τούλι κρατώ 1200γρ και προσθέτω 600γρ ζάχαρη, 250γρ σπασμένα καρύδια,κανέλλα, 30γρ φρέσκο βούτυρο,1κσ σιμιγδάλι,και 4 αυγά.
Διαδικασία:
Ανοίγω 2 φύλλα και τα ψήνω.
Ανοιγω το πρώτο φύλλο και σκεπάζω το ταψί και έξω.
Ανοίγω ένα φύλλο και το κόβω σε λωρίδες που τοποθετώ πανω στο πρώτο φύλλο που είναι έξω από το ταψί.
Μαζεύω το γύρω γύρω και δημιουργώ τον κόθρο(γωνία πίτας).
Ανοίγω 3 φύλλα και τα βάζω με πολλά ζικ ζακ και μέσα στο ταψί πάνω από το πρώτο!
Βάζω την μισή γέμιση.
Τοποθετώ τα 2 προψημένα φύλλα.
Βάζω την άλλη μισή γέμιση.
4 τελευταία φύλλα από πάνω!
Κόψιμο πίτας και λάδωμα.
Δεν λαδώνω το ταψί ούτε το πρώτο φύλλο,και τα υπόλοιπα τα ψεκάζω ελαφρώς με ηλιέλαιο ίσα να γιαλίσουν!
Ψήνω για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Γιώργος Παπαπαράσχου -οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ