Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Μαγειρίτσα !!!



ΥΛΙΚΑ

1 Συκωταριά
Μισό κιλό εντεράκια αν θέλετε...Εγώ δεν θέλω
3 λίτρα ζωμό κρέας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
16 κρεμμυδάκια φρέσκα και ψιλοκομμένα
1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1/2 κούπα χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε καλά τα εντεράκια και γυρίστε τα με την βοήθεια μια βέργας το μέσα έξω..!!
Πλύνετε τα και πάλι καλά και βάλτε τα μέσα σε αρκετό ξύδι και αφήστε μερικά λεπτά!!!Στραγγίστε αχνίστε και ψιλοκόψτε..!!!

Αχνίστε την συκωταριά ..κόψτε σε μικρά κομματάκια.
Βάλτε στην κατσαρόλα με το λάδι το βούτυρο τα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε καλά.
Προσθέστε τον άνηθο τον μαϊντανό το αλάτι κ το πιπέρι .
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε 3 λίτρα νερό με μια κνορ να βράσει εγώ βάζω κοτόπουλο μου αρέσει καλύτερα αν δεν έχετε ζωμό κρέατος..ρίξτε από αυτό στην κατσαρόλα αντί για νερό και αφήστε να βράσει για 20 λεπτά.
Προσθέστε και το ρύζι.
Ανά διαστήματα συμπληρώνετε λίγο λίγο ζωμό δεν θέλουμε πολλά υγρά στην κατσαρόλα μας.
Βράστε για άλλα 20 λεπτά.
Χτυπήστε τα αυγά ρίξτε τον χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό της κατσαρόλας .ρίξτε μέσα στο φαγητό ανακατέψτε και απολαύστε ελληνική μαγειρίτσα με τα όλα της.

Υ.Γ
Εγώ αχνίζω την συκωταριά την ετοιμάζω και την κόβω σε μικρά κομματάκια τα βάζω σε μερίδες και σε σακουλάκια τροφίμων και μετά τα αποθηκεύω στην κατάψυξη κ όποτε θέλουμε βγάζω ένα σακουλάκι κ όπως είναι παγωμένο αρχίζω το τσιγάρισμα με τα κρεμμυδάκια κ φτιάχνω στο λεπτό την μαγειρίτσα.

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ