Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Cheesecake λεμονιού...!!




Υλικά

250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
2 λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά)(το ξύσμα)
750 γραμμ. ανθότυρο κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1½ φλ. τσαγιού άγλυκη σαντιγί για το γαρνίρισμα
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Για τη βάση: Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
Για τη γέμιση: Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζ κέικ. Ψήνουμε το γλυκό στους 160ΟC για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη. Το παγώνουμε για μία νύχτα. Απλώνουμε τη σαντιγί και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
Wonderful Sense