Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Γαλατόπιτα σκεπαστή !!!!





Υλικά
1,200 ml γάλα,
3 βανίλιες,
2 αβγά,
μία πρέζα αλάτι,
ζάχαρη όσο γλυκιά τη θέλετε,
7 κουταλιές αλεύρι,
4 κουταλιές Κάστερ παουντερ.



Διαλύουμε όλα τα υλικά εκτός της ζάχαρης μέσα σε λίγο γάλα από τα 1200ml και το υπόλοιπο το βράζουμε.
Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει ,ανοίγουμε τα φύλλα της πίτας όπως ξέρει ο καθένας βάζουμε τα μισά κάτω τη γέμιση και από επάνω τα άλλα μισά,λαδώνουμε και ψηνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για μια ώρα περίπου χαράσσοντας την πίτα στα δυο πρώτα λεπτά του ψησίματος.
Στην κρέμα προαιρετικά στο τέλος βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο.
Ξεφουρνίζουμε,τιγκάρουμε με άχνη και κανέλα και τρώμε όλο το ταψί.


Νικος Δήμητρα Ζουγγουριδης μυστριδου-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ