Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Εκμέκ τσουρέκι !!!


Παραπονιέται το τσουρεκάκι πως δεν το τρώει κανείς;;
Κανένα πρόβλημα .Θα φαγωθεί και θα ζητάνε κι άλλο !!!



Υλικά
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
Το γάλα που χρειάζεται για την κρέμα βανίλια
Λίγη ίσα ίσα μαστίχα προαιρετικά
Μία σαντιγί,Εγώ έβαλα της γνωστής εταιρείας,και το γάλα που χρειάζεται για να γίνει σαντιγί
Λίγη ψίχα φυστίκια Αιγίνης
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 λίτρο νερό
Μισό λεμόνι τον χυμό και την λεμονόκουπα



Κόβω το τσουρέκι σε φέτες πάχους περίπου δύο δάχτυλα και ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και κοιτάω μέχρι να πάρει χρώμα
Εντωμεταξύ φτιάχνω το σιρόπι.
Βάζω νερό ζάχαρη τον χυμό λεμονιού την λεμονόκουπα και το  ξυλάκι κανέλας και βράζω10 λεπτά.
Βγάζω το τσουρέκι το καυτό και  ρίχνω παντού το σιρόπι.
Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει λιγάκι.
Φτιάχνω την κρέμα βανίλια όπως γράφει στις οδηγίες και προσθέτω στο τέλος την μαστίχα,αν θέλουμε βέβαια βάζουμε.
Ρίχνω παντού πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι φιστίκια Αιγίνης και απλώνω την κρέμα βανίλια.
Το αφήνω να κρυώσει λιγάκι και μετά το βάζω μία ώρα ψυγείο.
Φτιάχνω την σαντιγί την απλώνω πάνω στην κρέμα βανίλια και ρίχνω το υπόλοιπο φιστίκι Αιγίνης.
Ψυγείο τουλάχιστον δύο ωρίτσες και καλή απόλαυση !!!

Μαρία Λαρου-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ