Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Παξιμάδια γλυκά!!!




Υλικά
2 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια σπορέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί
30 μλ .ρακή
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικινμπαουτερ (45 γρ.)
1 κοφτό κουταλάκι αμμωνία
1 βανίλια
ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκαλί
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις




Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι ζάχαρη χυμό πορτοκάλι την βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε και  το μπεικιν πάουντερ με την αμμωνία και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι για μια μαλάκια ζύμη.
Σας δείχνω σε φωτογραφία  πως το βάζουμε σε ταψί και πως κόβετε πριν μπει για να τα ψήσουμε για 20 -30 λεπτά σε 150 °
Μετά βγάζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο τα κόβουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
 Ξανά βάζουμε σε ταψάκι όπως είναι κομμένα και τα βάζουμε στο φούρνο για αλλά 20 λεπτά να στεγνώσουν καλά
🍁ΚΑΛΉ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑ 🍁

 Μαριαννα Μποσιλκοβα-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ