Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Κορμός !!!


Υλικά για το παντεσπάνι
5αυγά,
300 γραμμάρια ζάχαρη,
6 κουταλιές κακάο,
6 κουταλιές αλεύρι φαρίν απ ,
2 βανίλιες,
μισό φακελάκι μπέικιν.

Για την κρέμα:
2 μόρφατ (μεταλλικό κουτάκι) και το χτυπάω στο μίξερ με ένα γάλα ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει.

Γλάσο σοκολάτας.:
Ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα μια κρέμα γάλακτος 330ml .
Μόλις κάψει αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω μέσα δύο κουβερτούρες των 125gr.
Ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν και τα δύο υλικά μου.




Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Σε μια λεκάνη κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά.
Χτυπάω στο μίξερ μου μόνο τα ασπράδια και την ζάχαρη.
Αφού χτυπηθούν αρκετά και αποκτήσουν όγκο προσθέτω ένα ένα τους κρόκους.
Συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμη και κατεβάζω την ταχύτητα του μίξερ για να προσθέσω κουταλιά κουταλιά τα κοσκινισμένα υλικά μου.



Ανακατεύω σιγά σιγά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και στην συνέχεια το απλώνω σε λαδόκολλα που έχω στρώσει στην λαμαρίνα του φούρνου μου.
Ψήνω για 20-25λεπτα στους 180βαθμους.
Αφού το βγάλω από τον φούρνο απλώνω την κρέμα μου και τυλίγω με την βοήθεια της λαδόκολλα σε ρόλο.
Το βάζω στο ψυγείο να σφίξει για να μην χάσει το σχήμα του και στο τέλος το περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας.

Ευγενια Ποντικη-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ