Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ρολά Πρασοτυρόπιτας !!!!



Για την ζύμη:
800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ. λάδι
5 κ.σ. ξίδι
Νερό χλιαρό περίπου 400 ml
1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Για την γέμιση:
8 πράσα μεγάλα (2 κιλά)
6 κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
400 γρ. Φέτα
Αλάτι
Πιπέρι

Πρώτα φτιάχνουμε την γεμιση γιατί θέλουμε να κρυώσει καλά... πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε ροδέλες, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι... τα Ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά που έχουν...
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.... Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα...
Παίρνουμε το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε ίσα μπαλάκια ( εγώ τα ζύγισα 200 γρ. το καθένα), ανοίγουμε ένα-ένα σε λεπτό φύλλο, απλώνουμε διάσπαρτα γέμιση και τυλίγουμε... λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο....ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στις αντιστάσεις για 1 ώρα και μετά στον αέρα για άλλα 15 λεπτά...
Βγαίνουν 6 ρολά μεγάλα.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ