Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Κέικ μαμπρέ !!!



Υλικά
500 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος άριστον σόφτ
4 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
150 ml. Χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά
Προσθέτουμε διαδοχικά το γιαούρτι το χυμό- φαρίνα και το άρωμα
Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά
Σε μπολ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα
Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ
Στρώστε τη μισή ζύμη
Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια
Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη
Προσεκτικά βυθίστε πολύ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς. Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.
Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας.

Garyfalia Pogka-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ