Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Μπακαλιάρος σκορδαλιά !!!


Παίρνω φιλέτο μπακαλιάρο τον ξαλμυριζω μετά τον διαλύω με ενα πιρούνι τραβώντας να βγάλω το κρέας του ,το κάνω σαν κεφτεδακια τα βουτάω μέσα στην κουρκούτι και τα τηγανίζω σε καυτό αραβοσιτελαιο..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

500 γρ αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
Χλιαρό νερό όσο πάρει.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3 Πατάτες μέτριες βρασμένες, σκόρδο κατά βούληση 1 ποτ του κρασιού ελαιόλαδο ξύδι κατά βούληση, αλάτι..Όλα μαζί στο μπλεντερ μέχρι να γίνει μια αλοιφή..

Όλα μαζί για τον χυλό σε ένα μπολ ανακατεύουμε με λίγο λίγο νερό μέχρι να γίνει μια λάσπη ...Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει ο χυλός και μετά ανακατεύουμε απαλά και δυο φορές μόνο με ένα κουτάλι να πέσει ο όγκος του χυλού .. Βουτάμε μέσα τον μπακαλιάρο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.



Η Λαχανοσαλάτα μου έχει μέσα μια σκελίδα σκόρδο τριμμένο 1 καρότο, ελαιόλαδο αλάτι, και ξύδι.

Gogo Samiou -oi xρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ