Συνταγή και Υλικά
Σε κατσαρόλα βάζω 1.5 λίτρο γάλα φρέσκο με 2 κούπες (του νες) ζάχαρη ανακατεύω με αυγοδάρτη,μόλις αρχίσει και ζεσταίνεται καλά ρίχνω σιγά,σιγά 1.5 κούπα (του νες) σιμιγδάλι ψιλό ανακατεύοντας γρήγορα.
Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα όχι να σφίξει,αποσύρω από τη φωτιά,Ρίχνω 3 με 4 βανίλιες,μετά ρίχνω το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και από 1 λεμόνι,και τέλος 4 αβγά,αλλά ένα ένα και ανακατεύοντας πολύ γρήγορα πρώτα να απορροφάται το ένα αβγό και μετά ρίχνουμε το άλλο και στο τέλος ρίχνουμε 200γραμμαρια βούτυρο ή Βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 28αρι (το δικό μου είναι 26αρι που βλέπετε...Την ήθελα πιο φουσκωτή αλλά είναι οριακό μη το ρισκάρετε) Και ψήνουμε στους 190 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει....Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και λίγη κανέλα.Καλή επιτυχία !!!
Εύη Ρουσσοπούλου-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ