Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Κέικ με σοκολάτα και μπανάνα!!!


Υλικα:

1+ 3/4 κούπες σπορέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
4 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1 + 3/4 κούπες καρυδόψιχα αλεσμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα κουβερτούρα σε σταγόνες

Για την κρέμα σοκολάτας:

2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
1/3 κούπας νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπες ζάχαρη άχνη
1/3 κούπας κακάο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πολτοποιούμαι τις μπανάνες στο μπλέντερ.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 3΄-4΄, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν.
Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.
Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες.
Μόλις ενωθεί το μείγμα, προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε με μαχαίρι ο κέντρο του κέικ.
Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό, είναι ψημένο.
Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρομαι σε σχάρα να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας:

Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο.
Προσθέτουμε το αλάτι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν).
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας.
Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ και γαρνίρομαι με φέτες μπανάνας.

 Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ