Υλικά
600 γρ. Μπανάνες καθαρισμένες
400 γρ. Ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκάλι (περασμένο από ψιλό σουρωτήρι)
50 ml χυμό λεμόνι ( περασμένο από ψιλό σουρωτήρι)
1 πρέζα κανέλα
Βάζουμε την ζάχαρη και τους χυμούς σε μια κατσαρόλα, μόλις πάρουν βράση και λιώσει η ζάχαρη Βάζουμε τις μπανάνες που τις έχουμε κόψει σε ροδέλες, ανακατεύουμε 1-2 φορές, το βγάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι...
Μόλις περάσει η ώρα, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες και να δέσει η μαρμελάδα μας.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ