Ελιόψωμο!!!
Αφράτο σαν κέικ, πεντανόστιμο!!!
Υλικά:
500γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χλιαρό νερό περίπου
1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό να σχηματιστεί μια ωραία μαλάκια ζύμη.
Στο πάγκο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για 50 περίπου λεπτά.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν στη ζύμη. Βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ (23x18) ελαφρά λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (Ο χρόνος εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας, γι αυτό ο χρόνος μπορεί να είναι λιγότερος ή περισσότερος).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε!!!
Καλή επιτυχία!!!
Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ