Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Σαλάτα τρίχρωμη γιορτινή !!!!


Για να ευχαριστήσουμε τους πάντες στο τραπέζι μας εκλεκτή τρίχρωμη σαλάτα !!!

4 πατάτες
4 παντζάρια
4 καρότα
4 αυγά
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
1 . λεμόνι
Λίγο λάδι
Αλάτι - πιπέρι




Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο.
Το αφήνουμε να κρυώνει.
Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κρόκους (οι κρόκοι θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).



Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα
Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. ρίχνουμε με την σειρά αλάτι, πιπέρι, άνηθο, τους κρόκους και το ασπράδι.
Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα
Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το καρότο.
Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα.
Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το παντζάρι.
Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα .
Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την πατάτα
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.


Ειρήνη Σταματέλλη-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ