Μία από τις καλύτερες συνταγές για να απολαύσετε νοστιμότατο τραγανό Μπακλαβά !!!
Υλικά
1 1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού
800 γραμμάρια καρυδόψιχα ( η αν προτιμάτε αμύγδαλο ασπρισμένα)
Μια χουφτίτσα φρυγανιά τριμμένη
Λίγη κανέλα,και γαρίφαλο.και μια χουφτιτσα ζάχαρη.
500 γραμμάρια βούτυρο
Κατά προτίμηση αιγοπρόβειο.
Σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
Μερικούς κόκκους ξινό
Και μια κουταλιά μέλι ,αφού βράσει το σιρόπι και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Τώρα τα μυστικά μου.
Το μισό κιλό φύλλο το στρώνουμε ένα - ένα στο ταψί αφού τα βουτυρώνουμε πολύ καλά.στη συνέχεια ένα φύλλο βούτυρο γέμιση.
Τον κόβουμε λωρίδες μέχρι κάτω ,και με το πινέλο από ψηλά το υπόλοιπο βούτυρο.
Χαράζουμε και διαγώνια τα κομμάτια.
Πριν το βάλουμε στον προθερμασμένο φούρνο
Πάνω κάτω στους 190 βαθμούς,τον ραντίζουμε με νεράκι.
Τον σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τον αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει.
Το σιρόπι πρέπει να είναι πυκνό ,δηλαδή καλά δεμένο.
Καλή επιτυχία.
Αν θέλετε βάζετε σε κάθε κομμάτι από ένα γαρυφαλάκι το μπήγεται στην μέση ..το σιροπιάζομαι ζεστό το ένα κρύο το άλλο συνήθως το γλυκό κρύο ..
γιαννα αθανασαινα-αγαπάμε μαγειρική !!!!αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ