Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Γιαπράκια !!!



Έτοιμα για βράσιμο τα Γιαπράκια!!!
Δεν υπάρχει σπίτι φίλες μου στην πόλη της Κοζάνης να μην έχει γιαπράκια.
Στις 14 Νοέμβρη παίρνουμε λάχανα και τα βάζουμε σε άλμη.
Περιμένουμε 40 μέρες και  τυλίγουμε τα γιαπράκια μας.
Συμβολίζει (το τύλιγμα)το σπαργάνωμα του Χριστού μας.
Στο 1 κιλό κιμά χοιρινό και μοσχάρι βάζω 1 φλυντζανάκι ρύζι 1 κουταλιά πελτέ 2 κρεμμύδια μεγάλα μοσχοπίπερο μαύρο πιπέρι, αλάτι πάπρικα γλυκιά λάδι.


Τα ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί ρίχνοντας λίγο από το ζουμί που έχει η άρμη.
Τα βάζω στη σειρά  λίγο λαδάκι  κόκκους μπαχάρι  και τα βράζω σε σιγανή φωτιά.

Κατερινα Νιακα‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ